”Sansende – larmende – stilhed”

”…Den færøske kunstner Birgit Kirke bruger et meget abstrakt billedsprog, hvor den blide og barske natur for hende er en uudtømmelig kilde til inspiration…”

”…Hun formår at ramme en helt særlig stemning, hvor lysets brydning, mørke formationer, diffust synsindtryk og kaskader af lys, sendes i mod os. Hun behersker farverne med stor overbevisning…” ”…og det er farvernes rytmik, der er det bærende element…”

”…. Der er et unikt samspil mellem Birgit Kirke og hendes motivverden. Man mærker en ægte lyst og følelse i hende – en væren i form af tradition og kultur, hvor hjertet er indlejret og vidner om stor længsel og kærlighed til stedet. Hun bygger sit motiv op stykke for stykke og opnår i arbejdet med maleriet, en høj grad af sanselighed og stoflighed. Hendes billeder er ikke som en afsluttet historie, men som en fortsættelse – en grænseløs udstrækning i et dynamisk flow. 

Birgit Kirkes nærvær og lyst til at omsætte sine oplevelseserindringer til billedsprog, giver os en mulighed for at føle os som en del af hendes oplevelser og vi henføres og betages af hendes sjæleild.” 

©Af Kirsten-Marie Hedeland, Kunstanmelder ved Kunstavisen og TV programvært og tilrettelægger på ”Kunst for Tiden”, september 2016 (Uddrag af kunstanmeldelse)

Se hele teksten her