ARTIST STATEMENT:

Jeg kommer fra Færøerne. Den færøske natur er et gennemgående tema i mine værker. Min opvækst på Færøerne har sat dybe spor i min sjæl og givet mig noget, som jeg har svært ved at forklare med ord. Naturen, vejret, lyset, stilheden, stormene, fjeldene, havet, skyerne – alt er så anderledes.

Klimaet på Færøerne er barsk og vejret meget omskifteligt, hvilket helt klart afspejler sig i mine værker.

Jeg elsker det færøske efterår med støvregn, tåge, og fjeldene, der iklæder sig efterårets farver. Der er også noget frygtindgydende ved vinterens vejr og storme, hvor himmel og hav nogle gange står i et. Og forårets flygtige og poetiske farver, hvor det hele begynder på ny, ligesom sommerens lyse nætter er noget helt særligt.

Der er både abstrakte og figurative elementer i mine malerier, som skaber en form for genkendelse med reference til naturen. Mine motiver befinder sig et eller andet sted mellem det abstrakte og det genkendelige, hvor fjeld, klipper, hav, vand, skyer, horisont kan anes, forsvinder, smelter sammen og ses igen. Der er ikke et endeligt svar på hvad det er man ser i mine værker. Det er dramaet mellem det abstrakte og det genkendelige, der optager mig.

Min kunstneriske praksis omfatter maleri, grafik, tegning og skulptur. Det er ikke en produktionsform, hvor jeg skal lave ”pæne” værker. For mig handler det om at omsætte og udtrykke mine idéer. Tilfredsheden kommer, når jeg ser resultatet af mine bestræbelser udmøntet i et værk. Jeg håber værkerne vækker folks nysgerrighed og fantasi, og at der åbner sig et rum, der levner mulighed for fortolkning.