Nyheder/presse

Nyheder i 2017:

Igen i år er jeg er antaget med et værk på Várframsýningin (Forårsudstillingen) på Færøernes Kunstmuseum. Forfatter Kim Simonsen åbner udstillingen. Der er fernisering den 7. april, kl. 16.00 hvor alle er velkomne. De deltagende kunstnere er: Brandur Patursson, Birgit Kirke, Guðrið Poulsen, Gunnvør Hoydal Brimnes, Hansina Iversen, Jens Dam Ziska, Jórunn Reginsdóttir, Pernille Mejslov, Philippe Carré, Ragnhild Hjalmarsdóttir Højgaard, Trina Gaard og Tummas Jákup Thomsen.

Skærtorsdag, den 13. april, kl. 11.00 er der officiel fernisering på påskeudstillingen i Galleri Aadalen i Langå. De deltagende kundtnere er: Helle Bang, Annette Torrild, Lone Harboe og Birgit Kirke. Udstillingen kan ses allerede fra den 8. april - 20. maj - alle er velkomne.

Den 30. april, kl. 11.00 åbner Dronninglund Kunstcenter en meget spændende udstilling med færøske kunstnere, der arbejder meget forskelligt. Der vil blive vist både færøske landskaber og andre helt nye retninger. De deltagende kunstnere er: Zacharias Heinesen, Bárður Jákupsson, Sigrun Gunnarsdóttir, Astri Luihn, Birgit Kirke, Guðrið Poulsen, Hansina Iversen, Elin Josefina Smith, Randi Samsonsen, Johan Martin Christiansen, Beinta av Reyni og Eyðun av Reyni.

Se mere under udstillinger vedr. kommende og tidligere udstillinger.

Brochure, kunstanmeldelser, tv-optagelser og avisartikler:

Brochure - maleri/skulptur

Kunstanmeldelse v/Tom Jørgensen

Kunstanmeldelse - maleri v/Kirsten-Marie Hedeland

Kunstanmeldelse - skulptur v/Kirsten-Marie Hedeland

Art Århus 2010

Udstillingskatalog 2015 Baunhøj Mølle

Jeg blev antaget med et værk på Várframsýningin 2016 (Forårsudstillingen) på Færøernes Kunstmuseum. Ca. 43,31 minutter inde i udsendelsen "Grindin", på Færøernes TV station, Kringvarp Føroya, forklarer Randi Samsonsen, medlem af juryen for Forårsudstillingen, hvorfor hun synes mit værk "Fráferð", en tredimentionel tegning bestående af to dele lavet af hegnstråd, er interessant at have med på årets Forårsudstilling.: Link til tv-optagelse

Birgir Kruse blogger om medier, kultur og andet - og også om Várframsýningina 2016 (Forårsudstillingen), som åbnede den 15. april 2016 på Færøernes Kunstmuseum. Overskriften er "Úr sortanum sprettir várið" (af den mudrede jord spirer foråret). Birgir Kruse skriver bl.a. Citat.: ".........I gårdspladsen foran kunstmueeet ses brandgule berberisbærene foran Bládybet (red. Tróndur Paturssons kunstværk). Det er som om Amariel (red. Norðoy) er i den kolde forårsluft." "............Kunstnerne, som er med på denne rummelige og ikke overfyldte Forårsudstilling, er i alt atten. Forestillingen af den enkle rummelighed er billedet hos Birgit Kirke, Fráferð (Afrejse). Næsten et packshot, som var et ord, jeg lærte i denne uge. Kuffert på gulvet og frakke på væggen. Færdigt. Kunstværket, som er af hegn og jern, er til højre. Til venstre er....... " "........Forårsudstillingen er nemlig også en salgsudstilling. Forneden ses Fráferð (Afrejse) med kommende og farende skygger........" Citat slut.: Link til bloggen

Kirsten-Marie Hedeland, kunstanmelder og studievært på tv-programmet "Kunst for Tiden" har sammen med sit filmhold besøgt mig hjemme i atelieret på Kildehøj i Herning den 14. april 2016.
Hun skriver følgende på Facebook i forbindelse med at udsendelsens første del bliver sendt: "Så smuttede vi lige en tur til Herning, hvor vi mødte en meget dygtig Færøsk kunstner Birgit Kirke. Birgit arbejder både med maleriet og skulpturer og hun nyder begge måder at udtrykke sig på og de muligheder der ligger i dem. Birgit er en kunstner i konstant bevægelse, hvor hendes nysgerrighed er "førerhunden" og drivkraften. Birgit fortæller om et gammelt sagn om sælkvinden, hvorfra nogle af hendes skulpturer er udsprunget fra. Kig med når Birgit på en oprigtig og hyggelig måde fortæller om sit spændende liv med kunsten. Tre super gode udsendelser er det blevet til."
Kig med på 1. del her: Link til tv-optagelse
I anden del fortæller jeg bl.a. om mit arbejde med maleriet og skitsen samt hvor jeg henter inspiration til maleriet.
Kig med på 2. del her: Link til tv-optagelse
I tredje del fortæller jeg bl.a. om mit skulpturarbejde.
Kig med på 3. del her: Link til tv-optagelse

Silkeborg Regionale TV har 30 minutters optagelse fra Galleri Aadalen, ca. 12 minutter inde i optagelsen bliver mine kunstværker vist og omtalt: Link til tv-optagelse